Poučen dan na snegu za otroke iz programa Mladi nadzornik

16.01.2023

Do današnjega jutra je bila zasnežena pokrajina kljub zimi, na katero opozarja koledar, prava redkost. 30 otrok, ki obiskujejo program Mladi nadzornik, je zato imelo posebno srečo, da so sobotno dopoldne lahko preživeli na snegu.

Opazovali so sledi živali

Mladi nadzorniki in tisti, ki si to prizadevajo postati, so se v soboto zjutraj odpravili izpred Jasne v Kranjski Gori proti koči v Krnici. Po zasneženi poti so med drugim opazovali, kdo se poleg njih še sprehaja po snegu.

Poleg Mojce in Jerneja, ki otroke, vključene v ta program, običajno spremljata na izletih in taborih, je bila tokrat njihova spremljevalka še ena naša sodelavka, .Maja. Udeležencem je pokazala sledi različnih živali in prikazano pospremila z  veliko zanimivostmi o posameznih živalih. Pri koči so si udeleženci izleta privoščili počitek, v koči pa so dobili čaj in se posladkali z nepozabno slastnim štrudlom.

Prihodnje srečanje bo marca

Zdaj, ko je hribe in doline, travnike in gozdove pobelil sneg, se bodo otroci lahko po sledeh, ki jih puščajo živali, podali sami, s starši ali prijatelji, pot pa bodo lahko popestrili z zanimivostmi, ki so jih izvedeli na sobotnem poučnem in dejavnem izletu.

V družbi naših sodelavcev iz programa Mladi nadzornik jih naslednje srečanje čaka marca, ko se bodo odpravili na razburljiv izlet v neznano.

Več o programu Mladi nadzornik lahko preberete tukaj