Otroci uživali na delavnicah Triglavskega narodnega parka med krompirjevimi počitnicami

07.11.2022

Da bo brezplačno dogajanje v Triglavskem narodnem parku med jesenskimi oziroma krompirjevimi počitnicami, ki so se pravkar zaključile, pestro, smo napovedovali že pred nekaj tedni. Tokrat pa se lahko pohvalimo z izjemno udeležbo otrok in družin na naših dogodkih.

V sredo, 2. 11. 2022, smo v Infocentru Triglavska roža na Bledu pripravili lov za zakladom. Udeležilo se ga je 42 otrok. Najprej so si ogledali film Narava brez meja in še dve poučni risanki. Nato so se z našimi sodelavkami odpravili v gozd. S pomočjo strokovne sodelavke mag. Tanje Menegalija so otroci odkrivali svet pod listjem, se lovili med drevesi in nabirali jesensko listje. Slednjega so potrebovali za drugi del dogodka, ko so v Infocentru Triglavska roža iz nabranega materiala ustvarjali lične izdelke. Vmes pa so, kot se spodobi za lov za zakladom, zaklad tudi odkrili.

Kaj točno je zaklad? »Najprej rdeč list med vsemi rumeno rjavimi, nato stonoga med vsemi pajki, lobanja na vrhu drevesa, nov prijatelj ... in ja, tudi bonboni,« opisuje naša sodelavka Mojca Pintar, ki v Javnem zavodu Triglavski narodni park (JZ TNP) vodi področje okoljske vzgoje. Svojevrsten zaklad pa je tudi sodelovanje med zaposlenimi v zavodu, ki s svojo prizadevnostjo pripomorejo k uspešni izvedbi dogodkov, kot je bil opisani. Nasmejani otroci in zadovoljni starši so izvrsten dokaz za to. 

Sicer pa smo otroke in družine med letošnjimi jesenskimi počitnicami povabili tudi na dva zanimiva vodena sprehoda - po šotnem barju Goreljek in po koritih Mostnice. V Centru TNP Bohinj v Stari Fužini smo pripravili še delavnico z naslovom Izdelaj svojo lučko za temne dni, dobro obiskana pa je bila tudi kuharska delavnica z naslovom Ali med krompirjevimi počitnicami jemo samo krompir?, ki smo jo pripravili skupaj z Društvom kmečkih žena Bohinj.

Ob zadovoljstvu z obiskom dogodkov, za katerega se udeležencem zahvaljujemo, pa se veselimo snidenja z vami na prihodnjih, ki jih pripravljamo. Spremljajte naš koledar dogodkov, da katerega od njih ne zamudite!