JZ TNP v novi številki Planinskega vestnika o sodobnem načinu obiskovanja narave in gora

23.05.2023

V majski številki Planinskega vestnika, ki ga izdaja Planinska zveza Slovenije, je tudi članek z naslovom »Sodobno v naravo, v gore«, ki sta ga pripravili sodelavki Javnega zavoda Triglavski narodni park Majda Odar, vodja informacijsko izobraževalne službe, in Sara Rendulič, ki v JZ TNP opravlja študentsko delo. V njem sta opisali, kako so nam sodobni pripomočki, kakršna je spletna aplikacija maPZS, v pomoč tudi v gorah.

Sodobna tehnologija nudi številne možnosti tudi za načrtovanje obiska narave ali gora, vendar pa niso vse enako zanesljive. Kot ugotavljata avtorici članka, je omenjena aplikacija z zbirko digitaliziranih označenih planinskih in drugih poti v eni bazi, katere uporabo predstavljata v članku, uporabniku prijazno in zanesljivo orodje za obiskovanje narave.

»Množica različnih aplikacij ne zagotavlja vedno točnosti podatkov, medtem ko je podatkovna baza PZS natančna, dosledna in posledično varna, kar je pri rekreacijskih dejavnostih v naravi nujno,« med drugim opozarjata naši sodelavki. Dodatna prednost aplikacije je, da je vsem uporabnikom na voljo brezplačno, še dodajata.

Več o majski številki Planinskega vestnika lahko preberete na tej povezavi.

 

s Planinski vestnik 1

 

s Planinski vestnik 2

 

s Planinski vestnik 3