SPOZNAJTE ZLATOROGOVO KRALJESTVO

Triglavski narodni park je prostor za raziskovanje, izobraževanje, oddih in doživetje pristne narave, ki za vedno ostane zapisan v spominu.

Preberite več
narava

SPOŠTLJIVO V NARAVO

Občutljiva narava edinega narodnega parka v Sloveniji bo ostala nepozabna tudi za prihodnje generacije le, če boste z njo ravnali obzirno in spoštljivo. Zato vas vljudno prosimo, da sledite osnovnim pravilom obnašanja. Sledite bontonu

nasveti

Na obisk in rekreacijo v narodni park z javnim prevozom

Manj hrupa, manj pločevine, nižji ogljični odtis – vse to pomeni več čistega zraka in obilje miru. Več...

Triglavski narodni park 40 let years

Triglavski narodni park za naravo in ljudi

V letu 2021 smo obeležili 40-letnico razglasitve prvega zakona o Triglavskem narodnem parku. Več informacij

 

OČISTIMO NAŠE GORE - več o akciji

 

Zavarovalnica Triglav, d. d. je partner Javnega zavoda Triglavski narodni park na področju spodbujanja trajnostne mobilnosti in odgovornega obiskovanja Triglavskega narodnega parka;

 

Zavarovalnica Triglav LOGO Vertical NegativBW 5

Triglavski narodni park 40 let years

O parku ob 40. obletnici

Kako vidimo, čutimo ali živimo s Triglavskim narodnim parkom, kaj nam omogoča, kaj omogoča naravi, kako nas omejuje, kakšna je njegova prihodnost? Preberite misli o parku ob 40. obletnici in o razstavi Večna sprememba, ujeta v fotografski objektiv.

Ponudniki z Znakom kakovosti Triglavskega narodnega parka

Dokaz kakovosti, tradicije in sožitja z naravo v Triglavskem narodnem parku.

Lovrc 5

Pohodništvo

Izberite pot, ki vam najbolj ustreza in se po njej podajte sami ali z vodnikom.

Parkovne pespoti 930 550 1

E-zbir dobrih praks

30+ DOBRIH PRAKS na področju blaženja podnebnih sprememb in prilagajanja nanje na Biosfernem območju Julijske Alpe

Prelistajte e-zbir.

 

Varno na Triglav

Doživite goro z gorskim vodnikom.

Varno na Triglav 930 550 1
mobility

NAJ VAS NARAVA ZAPELJE

S trajnostno-mobilnostnim projektom želimo obiskovalce narodnega parka vzpodbuditi, naj tudi sami pomagajo ohraniti naravo takšno, kot je.  Vzpodbujamo nemotorno mobilnost, osveščamo o vplivu motornega prometa in osveščamo, da je odgovornost do narave naša skupna skrb. Preberite več

Nabiranje gob

Gobarska sezona je v teh dneh na višku. Opozarjamo, da je v Triglavskem narodnem parku dovoljeno nabiranje gob in gozdnih sadežev samo v tretjem varstvenem območju.
🗺 Ker prehodi iz enega varstvenega območja v drugega v naravi niso posebej označeni, gobarjem svetujemo, naj se o mejah posameznih območij poučijo pred odhodom v naravo, pri čemer jim je v pomoč lahko tudi zemljevid na naši spletni strani, kjer so območja natančno označena.
✅Pri nabiranju gob je treba upoštevati tudi pogoje, ki jih za nabiranje predpisujejo Uredba o varstvu samoniklih gliv ter predpisi na področju gozdarstva in varstva gozdov, predvsem Pravilnik o varstvu gozdov. Tako posameznik lahko dnevno nabere do največ 2 kg gob, ki morajo biti grobo očiščene že neposredno na rastišču. Pri nabiranju ne smemo uporabljati pripomočkov, ki bi lahko poškodovali rastišče ali podgobje. Nabrane gobe moramo prenašati v zračni in trdi embalaži.

Programi za šole

Izobraževalne delavnice, ki potekajo v naših info središčih in na terenu.

Programi za sole 930 550 2

Prenočevanje v kočah

Za popolno doživljanje, vam ponujamo tudi bivanje v parkovnih kočah.

Nastanitve in koce 930 550 1

SPOZNAJTE TRIGLAVSKI NARODNI PARK

Kristalno čiste vode, ostanki pragozdov, skalni vrhovi, avtohtone živali, pestra kulturna dediščina, pristni, gostoljubni ljudje in okusni lokalni siri.

PREVERITE, KAJ LAHKO PRIČAKUJETE
legenda

SVET MITOV IN LEGEND

Veste, kdo je Ajdovska deklica? In, katera gora je Podrta gora? Poznate legendo o Zlatorogu? Triglavski narodni park ne slovi le po naravnih lepotah, temveč nosi pisano bogastvo ljudskih mitov in legend. Spoznajte legende

Prihajajoči dogodki

Vsi dogodki