Vabilo na komedijo ''Sleparja v krilu''

/ Infocenter Dom Trenta, v soboto, 26. novembra ob 18.00

kud Bohinjska Bela

KUD Bohinjska Bela je bilo ustanovljeno v letu 1906, v času, ko je bila dograjena bohinjska železniška proga. Ravno to je botrovalo k začetkom kulturnega delovanja in ustanovitvi društva, ki se je takrat imenovalo Farno prosvetno društvo. Imena so se skozi zgodovino še spreminjala, sedaj pa je že nekaj časa v veljavi ime Kulturno društvo Bohinjska Bela. Društvo nadaljuje tradicijo kulturnega delovanja na tem območju, pri tem pa združuje ljudi vseh generacij. V okviru društva deluje gledališka skupina, otroška gledališka skupina in recitacijska skupina. Ta v zadnjem času pogosto sodeluje s pevskim zborom Franca Podjeda.

Odrasla gledališka skupina Gledališče Belansko vsako leto uprizori novo gledališko predstavo, pod režisersko taktirko režiserjev, ki so prav tako člani Kulturnega društva.

Tokrat se nam bodo predstavili s komedijo »Sleparja v krilu«. Brezposelna angleška igralca Jack in Leo v Ameriki že skoraj obupata nad igralsko kariero in življenjem, ko v časopisu prebereta, da bogata ženska na smrtni postelji išče otroka svoje sestre, ki sta se še majhna z materjo preselila v Anglijo. Namerava jima zapustiti večji del svojega bogastva. Jack in Leo se odločita, da se bosta milijonarki predstavila kot njena izgubljena nečaka. Stvari se zapletejo, ko izvesta, da gospa ne išče nečakov, temveč nečakinji. Zato se preoblečeta v ženski. Za dodatne zaplete poskrbita še Leo, ki se zagleda v Meg, živahno in privlačno nečakinjo milijonarke in Jack, ki se zagleda v Audrey. Meg obožuje gledališče in je zaročena z dolgočasnim pastorjem, življenje pa se ji obrne na glavo, ko spozna sestrični Maxine in Stephanie…

Vstopnina: odrasli 7 eur; otroci 4 eur (7-18)

Vabljeni!

  • Vstopnice

    Otroci ( 7-18) Cena: 4.00 €
  • Vstopnice

    Odrasli Cena: 7.00 €

Termini

  • 26.11.2022 Info središče Dom Trenta ob 18.00