"Večna sprememba, ujeta v fotografski objektiv"

21.04 - 31.12.2022 / Slovenski planinski muzej, Mojstrana; Center TNP Bohinj; Infosredišče TNP Dom Trenta

Par 02 web2

Vabljeni na ogled fotografske razstave Večna sprememba, ujeta v fotografski objektiv, s katero je Triglavski narodni park v letu 2021 obeležil svojo 40. in 60. obletnico v Ljubljani. Celotna razstava je sestavljena iz 39 črno-belih fotografij poeta gorske fotografije Jaka Čopa in iz enakega števila sodobnih barvnih fotografij istih motivov. Razstava je vizualni sprehod skozi spremembe, ki so nastale v zadnjih 40 letih ali več in je hkrati fotografska predstavitev narodnega parka v dveh različnih tehnikah in obdobjih.

V Mojstrani, pred Slovenskim planinskim muzejem, Centrom TNP Bohinj v Stari Fužini in Informacijskim središčem Dom Trenta je na velikih panojih razstavljenih po 10 izbranih parov. Da bi ta izjemen pogled v svet črno-belih fotografij in njenih sodobnejših različic lahko videlo čim večje število občudovalcev Triglavskega narodnega parka, bo razstava v letu 2022 v različnem obsegu in izboru fotografskih parov gostovala  po narodnem parku in širše. 

Razstava bo pred Slovenskim planinskim muzejem na ogled do pomladi 2023, pred Informacijskim središčem Dom Trenta in Centrom TNP Bohinj pa do konca avgusta 2022. V septembru 2022 bo na ogled v Tolminu in ob kolesarski poti Alpe Adria v mestecu Resiutta (Na Bili) v Italiji.

Več o razstavi najdete na: https://www.tnp.si/sl/spoznajte/40-let/vecna-sprememba/

Soorganizator in gostitelj razstav je Slovenski planinski muzej.

Pokrovitelj tiska fotografij za razstavo Večna sprememba je Zavarovalnica Triglav. 

Logo 04 web

Termini

  • 21.04 - 31.12.2022