Zlatorog

27.04 - 30.06.2023 / Informacijsko središče TNP Dom Trenta

web banner brez teksta

Vabljeniv Informacijsko izobraževalno središče Triglavskega narodnega parka Dom Trenta na ogled razstave o nastajanju z Vesno nagrajenega animiranega filma Legenda o Zlatorogu.

Mlada ustvarjalca Lea Vučko (scenarij, režija, animacija) in Damir Grbanović (montaža, produkcija) sta ustvarila lep in uspešen, mednarodno nagrajeni animirani film Legenda o Zlatorogu, ki še naprej žanje lovorike na festivalih po vsem svetu.
Poleg Vesne za najboljši animirani film 2022 je prejel še nagrado DSAF, Društva slovenskega animiranega filma za najboljšo likovno zasnovo, častno omembo žirije na 17. Gorniškem festivalu v Ljubljani ter nagrado za najboljši animirani film na filmskem festivalu v Nepalu.

Trenutno kratki film potuje po različnih filmskih festivalih po svetu, kar pa je velikokrat tudi edino mesto za ogled kratkih filmov. Razstava je zato edinstvena priložnost, da predstavimo film v lokalnem okolju, ki je tesno povezano z vsebimno filma.

Razstava predstavlja nastajanje kratkega animiranega filma, gledalcem nevidno ozadje - celoten zgodboris, skice, fotografije z realnih lokacij iz Trente, posnete med načrtovanjem filma, tehnika risanja… kaj vse se je dogajalo v štiriletnem nastajanju 14 minut dolgega filma, sestavljenega iz preko 10.000 ročno narisanih risb v digitalni tehniki.

Razstavo, v okviru nje pa tudi film, si bo v Domu Trenta mogoče ogledati do konca junija 2023.

VABLJENI!

 

Termini

  • 27.04 - 30.06.2023 Informacijsko središče TNP Dom Trenta