Varnost v gorah

Poslanstvo zavarovalnice Triglav je Ustvarjamo varnejšo prihodnost. Temu poslanstvu je zavezana tudi akcija Očistimo gore prek preventivnih dejavnosti za varnejše poti v hribe.


Zavarovalnica Triglav je v več kot deset letnem sodelovanju z Gorsko reševalno zvezo Slovenije (GRZS) pomagala pri hitrejšemu in učinkovitejšemu iskanju ponesrečencev in sicer z nakupom drona, ki s pomočjo termovizijske kamere omogoča hitrejše iskanje poškodovanih planincev, financirala je tudi programsko opremo za hitrejši dostop do ponesrečencev in tako pripomogla k učinkovitejši organizaciji reševalnih akcij.

Sodelovanje pa je sadove obrodilo tudi v seriji ozaveščevalnih videov, ki nam pomagajo, da se ustrezno pripravimo pred odhodom v gore ter rako preprečimo nesreče. Med njimi so tako vsebine o pravilni uporabi čelade, opozorijo pa tudi na podhladitve, ki se dogajajo v poletnem času. V gorah lahko hitro pride do izčrpanosti ali pa celo do srčnega zastoja planinca. V ta namen bo koristno vedeti, kako pravilno pristopiti k poškodovancu in izvesti oživljanje.

Vreme nas lahko hitro preseneti, zato je vedno dobro poznati napotke, kaj narediti, ko nas v gorah ujame nevihta.

Želimo vam varen korak in vas vabimo, da se pridružite našemu geslu: poleg lepih spominov odnesimo v dolino tudi svoje smeti.