Bonton

Pravila obnašanja v parku.

Bonton 1360 600 1

Na obisk v Triglavski narodni park z občutkom.

Gorski vrhovi, divje in globoke soteske, bogastvo rastlinskega sveta, kulturna krajina s planinami in slikovitimi vasicami z bogato kulturno dediščino vabijo k obisku. Spoznati naravo, kulturno krajino ter ljudi v parku je izjemno doživetje, pri katerem pa moramo upoštevati temeljne cilje varstva narave.

Želimo, da bi bilo vaše doživetje Triglavskega narodnega parka in njegovih tematskih poti pristno in bogato. Obenem pa, obiskovalci, ne pozabite, da ste gostje čudovite, a občutljive narave, ki naj tudi po vašem obisku ostane nespremenjena.

Pravila ravnanja v Triglavskem narodnem parku

  • Vaša pot v Triglavskem narodnem parku naj bo pot, ki se je boste z veseljem spominjali. Izberite jo vašim sposobnostim primerno.
  • Vaše vozilo pustite na označenih parkiriščih. Na območju parka jih je dovolj.
  • Priporočamo, da hodite po označenih poteh. Ne povzročajte hrupa. Živali vam bodo hvaležne.
  • Spoštujte življenjski prostor rastlin in živali. Občudujte jih tako, da s svojo prisotnostjo ne boste motili njihovih zgodb, ki so prav tako edinstvene kot vaša.
  • Pse vodimo na vrvici.
  • Jasne noči, posute z zvezdami, doživljajte na klopeh planinskih koč, zavetišč in bivakov. Kampiranje in bivakiranje izven za to določenih mest ni dovoljeno.
  • Bodimo nemoteči obiskovalci, ki v prostor ničesar ne prinašamo in iz njega ničesar ne odnašamo. Ničesar, kar ni shranjeno v nas samih ali na spominski kartici.

ENO Z RAZNOLIKO NARAVO 

Odgovorno po Julijskih Alpah - oglejte si video:

BODI DEL GORA!

Ne pozabimo, da prostoživeče živali pozimi upočasnijo svoj življenjski ritem. Da lahko preživijo zimo in da se zavarujejo pred plenilci, se morajo prilagoditi težjim pogojem. Oglejte si video in bodite obzirni do prostoživečih živali!  

OBISK GORA POZIMI

Narava pozimi počiva in miruje. Ne vznemirjajmo živali. Oglejte si video.