Sodelujoči fotografi

Andy Aungthwin - Andy je Avstralec burmanskega rodu, ki se je preselil v Studor v Bohinju in si tam ustvaril dom in družino. Andy je odličen fotografski zapisovalec čudovite bohinjske svetlobe in vsakdanjega življenja na vasi. 


Marjeta Albinini - Marjeta je sodelavka Javnega zavoda Triglavski narodni park. Gorenjka, ki se je preselila na južno stran parka, na Tolminsko. Gozdarka, planinska vodnica, navdušuje pa se tudi nad fotografijo. 


Rožle Bregar - Rožle je z naravo tega območja povezan že od otroštva. Čeprav je Rožle prvenstveno video snemalec, direktor fotografije, pa se njegov izjemen občutek za svetlobo, vizualno podobo in lepoto zrcali tudi na fotografijah, ki odražajo njegov osebni odnos do divje in neokrnjene narave Julijskih Alp. 

Web: https://vizualist.si/
Ig: https://www.instagram.com/rozlebregar/
Fb: https://www.facebook.com/rozlebregar


Dan Briški - Dan Briški je v Ljubljani živeči profesionalni fotograf, ki velik del svojega časa nameni obiskovanju Triglavskega narodnega parka. Neokrnjeni svet Julijskih Alp mu je inspiracija, motivacija in fotografska učilnica obenem. Danove fotografije krasijo številne slovenske revije in knjige, pogosto jih razstavlja, prejele pa so tako domače, kot mednarodne nagrade.

Web: http://the-julian-alps.com/
Ig: https://www.instagram.com/dan.briski/
Fb: https://www.facebook.com/dan.briski.photography/


Rok Eržen - Gornik, fotograf, bloger. Rok že več kot 15 let na fotografski senzor zapisuje utrinke svojih gorskih aktivnosti ter jih skupaj s zapisi objavlja na blogu.

Web: https://rokerzen.blogspot.com/
Ig: https://www.instagram.com/erzenrok/
Fb: https://www.facebook.com/profile.php?id=100048964283167


Luka Esenko - Luka je strasten popotnik in fotograf. Svoja najljubša hobija je združil v poslovno idejo in danes vodi fotografske ture po Sloveniji in po svetu, kar ga je izoblikovalo v odličnega poznavalca skritih, predvsem pa fotogeničnih kotičkov tega planeta. Privlači ga narava z vsemi svojimi fenomeni, zato rad obiskuje narodne parke in fotografira živo in neživo naravo.

Web: www.lukaesenko.com/
Ig: www.instagram.com/lukaesenko/
Fb: https://www.facebook.com/lukaesenkophotography


Jošt Gantar - Jošt Gantar, izjemen fotografski zapisovalec slovenske pokrajine, še posebej gorskega sveta Julijskih Alp, živi na Bledu, na pragu Triglavskega narodnega parka. Njegova skromnost, odprtost in spoštljivost do naravnega okolja, sistematični pristop, potrpežljivost in vztrajnost sta mu v kombinaciji z izostrenim občutkom za kompozicijo in svetlobo pomagala ustvariti osupljiv niz pokrajinskih posnetkov gorskega sveta Triglavskega narodnega parka v svetlobnih pogojih, ki jemljejo dih.

Web: www.jostgantar.com
Ig: www.instagram.com/jostgantar/
Fb: https://www.facebook.com/jostgantarphoto/


Katja Jemec - Katja je profesionalna fotografinja, škofjeločanka, ki živi v Bohinju. Čeprav prvenstveno poročna fotografinja, se veliko ukvarja tudi s pokrajinsko fotografijo, kjer združuje ljubezen do fotografije z ljubeznijo do gora. To pa še ni vse. Katja je ena redkih fotografinj, ki je specializirana za pasjo fotografijo, vodi fotografske ture, tečaje ter je aktivna na nevladnem področju ohranjanja rek. Vsestranska oseba in fotografinja!

Web: https://www.katjajemec.si/
Ig: https://www.instagram.com/katjajemec/
Fb: https://www.facebook.com/katjajemec.si/


Stane Klemenc - Fotograf, alpinist, popotnik, trener kajakaštva, gorski vodnik in reševalec. Fotografsko je pogosto sodeloval z Javnim zavodom Triglavski narodni park, leta 1994 je izšla tudi monografija TNP z njegovimi fotografijami. Živi v parku in svojim delovanjem aktivno prispeva k razvoju in ohranjanju narodnega parka.


Aleš Krivec - Aleš je Jeseničan, ljubiteljski fotograf, ki sodi med najboljše slovenske pokrajinske fotografe, kar potrjujejo številne domače in mednarodne nagrade. Vso neskončno lepoto raznolikosti narave zapisuje s prepoznavnim slogom, v katerem se svetloba poigrava z razgibanim površjem, naravnimi procesi in barvitostjo živalskega in rastlinskega sveta.

Web: https://dreamypixel.com/si/
Ig: https://www.instagram.com/dreamypixels/
Fb: https://www.facebook.com/aleskphotography/


Gorazd Kutin - Gorazd je naravovarstveni nadzornik, dolgoletni sodelavec Javnega zavoda Triglavski narodni park. Živi v Čadrgu, zaradi česar je tako zasebno kot družinsko povsem vpet v območje narodnega parka. V zadnjih letih se posveča arheološkim raziskavam na območju Julijskih Alp, zanima ga fotografsko ustvarjanje, zato raziskuje tudi fotografsko zapuščino Jake Čopa. 


Miljko Lesjak - Miljko živi na Mostu na Soči. Je gorski reševalec, ljubitelj gora, narave in fotografije, ki svoj pogled skozi objektiv rad pokaže tudi drugim. In podraži … O fotografiji je zapisal: "Zanimivo področje je fotografija. Ko ravno nekaj obvladaš, ko se nečesa naučiš in spoznaš, ko misliš, da veliko veš, ugotoviš, da si spet na začetku. Malo višje na stopnici znanja, a spet na začetku stopnice. In znova se učiš in spoznavaš. Vsak dan izveš nekaj novega, kot pri Alzheimerju …"

Web: https://zadrazitprijatelje.com/
Fb: https://www.facebook.com/miljko.lesjak


Miro Podgoršek - Miro je Jeseničan, ves prosti čas nameni potovanjem in gorskim aktivnostim, vedno s fotoaparatom v roki. Še posebej obožuje zimo in turno smučanje. Vse svoje fotografije in zapise redno objavlja na svoji spletni strani.

Web: https://www.mphoto.si/
Ig: https://www.instagram.com/miropodgorsek/
Fb: https://www.facebook.com/miro.podgorsek


Boštjan Odar - Boštjan je doma iz Bohinja, fotograf in popotnik. Fotografsko ga še vedno najbolj navdihuje Bohinj in najbližja okolica, zelo rad pa potuje in ustvarja popotniške fotografije.


Gregor Skoberne- Gregor je svojo strast do fotografije odkril in razvil na počitnicah pri svoji stari mami v Bohinju. Z leti se je razvil v odličnega fotografa, ki je fotografsko skrbno "obdelal" Bohinj in Julijske Alpe ter tako ustvaril osupljiv niz pokrajinskih posnetkov.

Ig: https://www.instagram.com/gregorskobernephotography/
Fb: https://www.facebook.com/gregorskobernephotography/


Aleš Zdešar - dolgoletni sodelavec Javnega zavoda Triglavski narodni park, geolog, fotograf. Urednik razstave "Večna sprememba, ujeta v fotografski objektiv"