Novice

16.02.2024

Naravovarstveni nadzorniki izpopolnjevali znanje prve pomoči

Delo naravovarstvenih nadzornikov Triglavskega narodnega parka je zelo raznoliko in zahtevno, zato morajo svoja znanja in veščine pogosto uriti. Tokratno izobraževanje je bilo namenjeno obnavljanju znanja prve pomoči.

14.02.2024

Z mednarodnega dogodka ob 100-letnici v Bohinju

Na mednarodnem dogodku, ki je danes potekal v Stari Fužini v Bohinju, smo opozorili na varen in odgovoren obisk Triglavskega narodnega parka in na njegovo zgodovino ter podpisali pismo o nameri o pobratenju z narodnim parkom Valley of Flowers iz Indije.

07.02.2024

Pred slovenskim kulturnim praznikom

Jutri, 8. februarja, praznujemo Prešernov dan oziroma slovenski kulturni praznik. V Javnem zavodu Triglavski narodni park (JZ TNP) prebivalce in obiskovalce vabimo, da vse dni v letu, še posebej pa jutrišnji praznični dan, preživijo kulturno.

02.02.2024

Kaj so povedali udeleženci foruma?

Na 4. forumu zainteresirane javnosti Triglavskega narodnega parka, ki je potekal v sredo, 24. januarja 2024, je več kot 70 udeležencev podalo različna mnenja, stališča, vprašanja in pobude.

01.02.2024

Pred letošnjim svetovnim dnevom mokrišč

Vsako leto 2. februarja obeležujemo svetovni dan mokrišč. Letošnja tema je Življenjska povezanost mokrišč in ljudi. Zdrava mokrišča, med katere sodijo na primer tudi visoka barja v Triglavskem narodnem parku, so med drugim pomembna tudi za blaginjo ljudi.

26.01.2024

Posebna poštna znamka, razglednica in razstava ob 100-letnici prvega zavarovanega območja

Na uvodnem dogodku ob 100-letnici ustanovitve prvega zavarovanega območja na slovenskem ozemlju je danes na Bledu v Infocentru Triglavska roža potekala predstavitev priložnostne znamke Pošte Slovenije, jubilejne razglednice in odprtje razstave znamk in razglednic.

24.01.2024

Forum: Po čem si želimo, da bodo Triglavski narodni park prepoznali čez naslednjih 100 let?

Javni zavod Triglavski narodni park (JZ TNP) je v začetku jubilejnega leta sklical forum zainteresirane javnosti, ki se ga je udeležilo nekaj več kot 70 predstavnikov prebivalcev in vseh, ki delujejo na zavarovanem območju.

16.01.2024

Vabilo na 4. forum zainteresirane javnosti Triglavskega narodnega parka

Forum zainteresirane javnosti Triglavskega narodnega parka je eden načinov razprave med prebivalci zavarovanega območja in vsemi, ki so pri svojem delu in udejstvovanju povezani z njim. Skladno z Zakonom o Triglavskem narodnem parku je Svet Javnega zavoda Triglavski narodni park sprejel sklep o sklicu in dnevnem redu.

11.01.2024

Drsanje na visokogorskih jezerih Triglavskega narodnega parka ni dopustno

Nizke zimske temperature gladino visokogorskih jezer Triglavskega narodnega parka spreminjajo v ledeno skorjo. Opozarjamo, da drsanje na visokogorskih jezerih v edinem narodnem parku ni dopustno.

03.01.2024

V Jeseniškem zborniku tudi vsebine iz Triglavskega narodnega parka

V drugi polovici lanskega decembra so na Stari Savi na Jesenicah, predstavili novi Jeseniški zbornik. V njem lahko podrobneje spoznate tudi vsebine iz Triglavskega narodnega parka.

21.12.2023

Izšla je nova številka Sveta pod Triglavom

Prebivalce Triglavskega narodnega parka bo v teh dneh v poštnih nabiralnikih razveselila čisto sveža, 32. številka časopisa Svet pod Triglavom, ki obeta veliko zanimivega in poučnega branja. Časopis je na voljo tudi v naših informacijskih centrih in na spletu.

20.12.2023

Poziv k praznikom brez pirotehnike

Ob pripravi na bližajoča se praznovanja tudi letos opozarjamo, da je uporaba pirotehničnih sredstev v naravnem okolju Triglavskega narodnega parka prepovedana, pozivamo pa tudi k neuporabi pirotehnike v naseljih. Naravovarstveni nadzorniki bodo v teh dneh poostrili nadzor.