Novice

01.09.2023

Nabiranje semen za semensko banko

V zadnjem tednu smo v Triglavskem narodnem parku lovili zadnje izdihljaje poletja in pridno nabirali semena za semensko banko #LIFEFORSEEDS.

30.08.2023

Življenja krog v gozdovih Triglavskega narodnega parka

V projektu VrH Julijcev je Zavod za gozdove Slovenije pripravil kratek video o pokljuških gozdovih, ki bo tudi del prihajajočega naravoslovnega dokumentarnega filma VrH Julijcev. Film bo skozi oči ljudi, ki živijo, delajo in obiskujejo park, predstavil različne vidike in odgovore na vprašanja, kako lahko prispevamo k ohranjanju bogastva narave edinega narodnega parka v Sloveniji in sobivanju narave in človeka na tem območju.

28.08.2023

Na obeležitvi praznika Občine Bohinj

Direktor Javnega zavoda Triglavski narodni park (JZ TNP) dr. Tit Potočnik se je udeležil osrednje prireditve ob prazniku Občine Bohinj.

24.08.2023

Nagradna igra: »Z DRAJV-om do doživetij v Triglavskem narodnem parku«

Če uporabljate aplikacijo DRAJV in boste svoje vozilo v prihodnjih dneh parkirali na enem od 4 parkirišč na obrobju Triglavskega narodnega parka, se boste lahko uvrstili v žreb za vstopnice za naravne in kulturne znamenitosti v Triglavskem narodnem parku.

23.08.2023

Stenski koledar TNP 2024 - Prvih 100 let varstva Julijskih Alp

Stenski koledar Triglavskega narodnega parka 2024 nosi naslov Prvih 100 let varstva Julijskih Alp. V letu 2024 namreč obeležujemo 100 let od podpisa zakupne pogodbe za ustanovitev Alpskega varstvenega parka, predhodnika Triglavskega narodnega parka.

22.08.2023

Še vedno popolne zapore cest v Radovno, Krmo in Kot

Zaradi odstranjevanja posledic neurja in gozdarskih del so za ves promet, razen za izvajalce del, zaprte ceste v doline Radovna, Krma in Kot.

11.08.2023

Mirna območja na Pokljuki: rezervirano za naravo

Javni zavod Triglavski narodni park kot vodilni partner projekta VrH Julijcev je v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije, Planinsko zvezo Slovenije in lastniki zemljišč vzpostavil mirna območja na Pokljuki.

09.08.2023

Zaprta Pokljuška soteska

Zaradi nedavnih neurij je pot v Pokljuški soteski poškodovana, obstaja velika možnost padajočega drevja in skal!

31.07.2023

Čestitke ob svetovnem dnevu naravovarstvenih nadzornikov

Danes je svetovni dan naravovarstvenih nadzornikov. Za 840 kvadratnih kilometrov, kolikor meri območje Triglavskega narodnega parka, v zadnjih letih skrbi okoli 20 naravovarstvenih nadzornikov. Ob njihovem prazniku opozarjamo na pomembnost in nepogrešljivost njihovega dela.

28.07.2023

Mladi nadzorniki so se vrnili s tabora

Doživetja, spoznavanje Triglavskega narodnega parka in njegovih ljudi ter tkanje novih vezi so le nekatere podrobnosti z letošnjega tabora Mladih nadzornikov, ki je potekal na Planini pri jezeru.

26.07.2023

Kako so si včasih pomagali z botanično pestrostjo Triglavskega narodnega parka?

Ob spremenljivih vremenskih razmerah in po obdobju zaporednih ujm, ki so onemogočile marsikateri pohod po Triglavskem narodnem parku, izpostavljamo botanično pestrost tega območja, ki jo je v teh dneh varno pobliže spoznavati.

24.07.2023

Košnja in zagotavljanje zelenega mulča (projekt LIFE FOR SEEDS)

Ekipa projekta LIFE FOR SEEDS, ki jo sestavljajo tudi sodelavci Javnega zavoda Triglavski narodni park, večino poletja preživlja na travnikih, saj je obnova travnikov v polnem teku. Tokrat opisujemo pridobivanje zelenega mulča in njegov pomen za obnovo travnikov.