Nazaj na novice

Domnevni vandalizem na velikem delu Soške poti

04.10.2024
Domnevni vandalizem na velikem delu Soške poti
Naši sodelavci so v Trenti v zadnjih dneh naleteli na sledi domnevnega vandalizma v obliki številnih modrih pik in puščic, narisanih na velikem delu soške poti. S tem smo že seznanili policijo.

Naši sodelavci v Trenti so ob pregledu parkovnih poti na velikem delu Soške poti naleteli na modre pike in puščice, ki jih je, kot kaže, nepooblaščena oseba ali več njih narisala na kamne, mostove, talne površine in podobno.

 

O odkritju smo v Javnem zavodu Triglavski narodni park obvestili Policijsko postajo Bovec, precej oznak smo v izogib morebitnemu zavajanju obiskovalcev doslej že odstranili.

 

Obiskovalce Soške poti obveščamo in opozarjamo, da modre pike in puščice na poti niso uradne oznake poti, ki je namenjena izključno pohodnikom. Na poti naj se ravnajo po oznakah Triglavskega narodnega parka, ki so jasno označene z logotipom Triglavskega narodnega parka na stebričkih (kot na zadnji fotografiji). Na dele poti, kjer so zadnja deževja prinesla naplavine, smo na stebričke namestili tudi opozorila o nevarnostih na poti.

 

V Javnem zavodu Triglavski narodni park ostro obsojamo dejanje. Ne gre le za skrunitev narave in kulturne krajine, pač pa tudi za zavajanje obiskovalcev, kar bi jih lahko interpretacija nepooblaščenih označb privedla v nevarnosti.

 

Veseli bomo, če boste z morebitnimi informacijami o izvoru modrih pik in puščic na Soški poti pomagali pristojnim.