Novice

17.05.2024

Raziskovali suhozidne gradnje na območju Gorjuš v Bohinju

Prejšnji teden se je zanimivo dogajanje odvijalo na območju Gorjuš v Bohinju. Že četrto leto zapored so potekale večdnevne terenske raziskave suhozidne gradnje v Triglavskem narodnem parku z zelo pesto udeležbo študentov, mentorjev, konservatork in drugih strokovnjakov.

16.05.2024

Strokovnjaki iz ZDA na delu v Pokljuški soteski in na Soški poti

V Triglavskem narodnem parku v teh dneh gostimo strokovno ekipo za vzdrževanje poti iz pobratenega Narodnega parka Crater Lake iz Združenih držav Amerike (ZDA). Njeni člani so se lotili sanacije poti skozi Pokljuško sotesko in Soške poti, ki sta bili poškodovani v lanski ujmah.

15.05.2024

Po našem obisku pri njih smo gostili učence iz okolice Škocjanskih jam

Po tem ko so učenci iz Biosfernega območja Julijske Alpe iz programa Mladi nadzornik pred kratkim obiskali Škocjanske jame, so nam tamkajšnji učenci obisk vrnili. Izvedeli so veliko novega o Triglavskem narodnem parku.

10.05.2024

V ponedeljek začetek sečnje in vzdrževalnih del v Pokljuški soteski

Skupaj z Zavodom za gozdove Slovenije obiskovalce obveščamo, da bodo od med tednom od ponedeljka 13 maja, do srede, 22. maja, v Pokljuški soteski potekala redna vzdrževalna dela in sečnja.

09.05.2024

Nujno obvestilo - zapora poti pri slapu Peričnik

Od danes, 9. maja, do nadaljnjega, bodo pri slapu Peričnik potekala vzdrževalna dela. V tem času je pot pri slapu Peričnik zaprta. O odprtju poti vas bomo obvestili.

07.05.2024

Ob stoletnici razstava in srečanje gorenjskih fotografov

Pred prazniki smo na Bledu sto let od ustanovitve Alpskega varstvenega parka, predhodnika Triglavskega narodnega parka, praznovali skupaj z gorenjskimi fotografi, ki so si Triglavski narodni park izbrali za temo svojega 7. srečanja.

24.04.2024

Zimske razmere v Triglavskem narodnem parku

Kljub koledarski pomladi je v teh dneh velik del Triglavskega narodnega parka pod snežno odejo. Pred obiskom ali načrtovano potjo preverite aktualne razmere na terenu.

18.04.2024

Ob pomoči praktikantov očiščena grbinasta travnika v Radovni

V spomladanskih razmerah, ki so vladale do včerajšnje vrnitve zime, so se aktivnosti projekta Life for Seeds že dodobra razživele. Sodelavcem so pri čiščenju grbinastih travnikov v Radovni na pomoč priskočili tudi naši praktikanti.

12.04.2024

Za predano dolgoletno delo smo prejeli zlato plaketo Občine Bled

V sredo, 10. aprila, je Občina Bled na osrednji slovesnosti ob občinskem prazniku podelila občinska priznanja. Zlato plaketo za uspešno dolgoletno delo je prejel tudi naš zavod. Plaketo je direktorju zavoda dr. Titu Potočniku izročil blejski župan Anton Mežan.

10.04.2024

Poostren nadzor ob prepoved kolesarjenja Radovna - planina Klek

Naravovarstveni nadzorniki Triglavskega narodnega parka v zadnjih dneh opažajo številne kršitve prepovedi kolesarjenja na Slovenski turnokolesarski poti na odseku med Radovno in planino Klek (v obe smeri), zato bodo poostrili nadzor.

05.04.2024

V nekaterih občinah TNP že na voljo prevozi za občane

Po tem ko je Javni zavod Triglavski narodni park (JZ TNP) 19. marca slovesno predal električna kombi vozila petim občinam Triglavskega narodnega parka v brezplačno uporabo, prevozi za občane ponekod že potekajo.

04.04.2024

V kakšnem stanju so poti v Triglavskem narodnem parku?

Preden se podate na pohod v Triglavski narodni park, se prepričajte, ali je pot prehodna, varna in kakšne so ostale razmere, pomembne za obisk. Vse te podatke lahko preverite tudi na naši spletni strani.