Novice

21.08.2023

Spoznavanje Biosfernega območja Julijske Alpe

Butično skupino novinarjev in drugih udeležencev smo popeljali na premierno študijsko turo po Biosfernem območju Julijske Alpe. Spoznavali so pomen biosfernih območij za tukaj živeče ljudi in naravo.

18.08.2023

Čezmejno sodelovanje med parki dejavno tudi poleti

Čezmejno sodelovanje z Naravnim parkom Julijsko predgorje iz sosednje Italije je dejavno tudi v poletnih dneh.

03.08.2023

Vključitev električnega vozila Triglavskega narodnega parka v parkovno lokalno skupnost in odprtje Učne poti Mangrt

V Logu pod Mangrtom so včeraj predstavniki Javnega zavoda Triglavski narodni park slovesno predali električno vozilo Občini Bovec. Prvo tovrstno vozilo bo uporabljeno za prevoze v lokalni skupnosti. Pripomoglo bo k umirjanju prometa in posledično blaženju podnebnih sprememb. Na Mangrtskem sedlu pa je sledilo še odprtje Učne poti Mangrt, ki so ga sodelavci zavoda in drugi sodelujoči pri nastajanju in urejanju poti pospremili z vsebinsko bogatimi opisi med vodenjem.

01.08.2023

Naš naravovarstveni nadzornik popestril tabor Mladih raziskovalcev

Naši sodelavci z veseljem sodelujejo pri izobraževalnih dejavnostih vseh generacij, ne samo tistih v organizaciji našega zavoda, ampak tudi drugih. Tako je naš naravovarstveni nadzornik Zvonko Kravanja, vodja oddelka Trenta, popestril tabor Mladih raziskovalcev v Lepeni.

31.07.2023

Čestitke ob svetovnem dnevu naravovarstvenih nadzornikov

Danes je svetovni dan naravovarstvenih nadzornikov. Za 840 kvadratnih kilometrov, kolikor meri območje Triglavskega narodnega parka, v zadnjih letih skrbi okoli 20 naravovarstvenih nadzornikov. Ob njihovem prazniku opozarjamo na pomembnost in nepogrešljivost njihovega dela.

26.07.2023

Kako so si včasih pomagali z botanično pestrostjo Triglavskega narodnega parka?

Ob spremenljivih vremenskih razmerah in po obdobju zaporednih ujm, ki so onemogočile marsikateri pohod po Triglavskem narodnem parku, izpostavljamo botanično pestrost tega območja, ki jo je v teh dneh varno pobliže spoznavati.

14.03.2023

Uvodni sestanek pred obeleževanjem 100-letnice

Prihodnje leto bo za Triglavski narodni park, območje Julijskih Alp in slovensko naravovarstvo jubilejno, saj bomo obeleževali 100-letnico podpisa zakupne pogodbe za ustanovitev Alpskega varstvenega parka, predhodnika Triglavskega narodnega parka. Včeraj smo na uvodnem delovnem sestanku obeleževanje predstavili pomembnim deležnikom in jih povabili k snovanju skupnih akcij, komunikacije, dogodkov,… v prihodnem letu.