Novice

20.07.2023

Obnova informacijske točke na Mrzlem studencu na Pokljuki

Javni zavod Triglavski narodni park obvešča, da bo od 24. julija 2023 potekala obnova informacijske točke na Mrzlem studencu na Pokljuki. V času trajanja del njegova uporaba ne bo mogoča.

19.07.2023

Raznolike naloge naravovarstvenih nadzornikov Triglavskega narodnega parka

Glavne naloge naravovarstvenih nadzornikov v Triglavskem narodnem parku so opredeljene v predpisih, podrobnosti pa pogosto narekuje stanje na terenu.

18.07.2023

Belgijski taborniki prostovoljno pomagali tudi pri obnovi travnikov v okviru projekta LIFE FOR SEEDS

Obnova travnikov v okviru projekta LIFE FOR SEEDS je v polnem teku.

17.07.2023

Nedeljska reportaža na Radiu Slovenija s Pocarjeve domačije v Zgornji Radovni

Dogajanje na Pocarjevi domačiji v Zgornji Radovni je ob poletnih koncih tedna, ko je odprta za ogled in obisk, zelo živahno.

17.07.2023

Na drugem rojstnem dnevu hotela Bohinj

14.07.2023

Čezmejni pohod prijateljstva čez Skutnik s čezmejno udeležbo

V organizaciji Javnega zavoda Triglavski narodni park (JZ TNP), Naravnega parka Julijsko predgorje ter občin Bovec na slovenski strani in Rezija na italijanski je ta teden potekal pohod prijateljstva iz Bovca čez Skutnik na italijansko planino Kot oziroma po italijansko Malga Cot. Kot se za čezmejni pohod spodobi, je bila tudi udeležba mednarodna oziroma čezmejna.

14.07.2023

Na prireditvi ob francoskem državnem prazniku o poglobitvi strokovnega sodelovanja

Francosko veleposlaništvo v Sloveniji je včeraj v Ljubljani pripravilo praznovanje francoskega državnega praznika. Slovesnosti se je udeležil tudi direktor Javnega zavoda Triglavski narodni park (JZ TNP) dr. Tit Potočnik. S francosko veleposlanico v Sloveniji Florence Levy sta se pogovarjala o poglobitvi strokovnega sodelovanja.

12.07.2023

O nabiranju zelišč v Triglavskem narodnem parku

Naši sodelavci ob terenskih opravilih na travnikih in drugih območjih Triglavskega narodnega parka opažajo precej nabiralcev zelišč. Nekateri med njimi zelišča nabirajo v prvem in drugem varstvenem območju, kjer je to prepovedano, med nabiralci pa se najdejo tudi tisti, ki presegajo dovoljene količine nabiranja zelišč v nekomercialne namene. Zato smo zbrali nekaj informacij, ki bodo v pomoč obiskovalcem.

11.07.2023

Ilustrator Igor Pičulin podaril knjige s svojimi ilustracijami

06.07.2023

Na mednarodnem festivalu alpskega cvetja dogajanje tudi za ljubitelje ptic

17. mednarodni festival alpskega cvetja, ki je potekal od 19. maja do 4. junija letos, je bil posvečen bogati in pestri slovenski naravi, lokalni tradiciji in vsem, ki prispevajo k ohranjanju narave in tradicionalne kulturne krajine. Med številnimi dogodki je tudi letos potekalo ornitološko opazovanje s Tomažem Miheličem iz Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije. Turizem Bohinj je dogodek organiziral v okviru projekta VrH Julijcev - Izboljšanje stanja vrst in habitatnih tipov v Triglavskem narodnem parku.

23.06.2023

Vaš odgovoren obisk Triglavskega narodnega parka prispeva k ohranjanju narave

Kaj lahko storimo obiskovalci za ohranjanje narave? Obisk ustrezno načrtujemo za lastno varnost in odgovornost do prostora, ki ga obiskujemo.

09.06.2023

Zanimivosti, povezane s semeni, ki smo jih v okviru projekta Life for Seeds spoznali v Avstriji