Nazaj na novice

Med Mladimi na vrhu tudi naši Mladi nadzorniki

18.07.2024
Med Mladimi na vrhu tudi naši Mladi nadzorniki
Vsakoletnega mednarodnega dogodka Mladi na vrhu se redno udeležujejo tudi naši Mladi nadzorniki. Tako kot njihovi vrstniki iz drugih zavarovanih območij so se danes odpravili v hribe, in sicer pod Črno prst.

Danes so se v številnih alpskih zavarovanih območjih in naravnih znamenitostih mladi iz Avstrije, Francije, Nemčije, Italije, Slovenije in Švice povzpeli na vrhove in uživali v skupnem fizičnem, človeškem, kulturnem in umetniškem doživetju v gorah. Skupna tema letošnje izdaje dogodka Mladi na vrhu je »Alpsko cvetje in žuželke opraševalke«.

 

Tudi Mladi nadzorniki iz Skupnosti šol Biosfernega območja Julijske Alpe pod vodstvom naših sodelavcev so bili del tega mednarodnega dogodka. Odpravili so se pod Črno prst, kjer so bili med hojo po botanični poti priča neverjetni pestrosti in lepotam tam rastočega cvetja. V Orožnovi koči so jim pripravili malico. Po ogledu alpskega cvetja so se odpravili v dolino proti Poljam in se okrepčali s pico v piceriji Pr Pristavc. Nato so se z javnim prevozom odpeljali do Bohinjskega jezera in uživali v kopanju.

 

Triglavski narodni park že od začetka programa Mladi na vrhu leta 2015 sodeluje z Mrežo zavarovanih območij v Alpah ALPARC pri izvedbi vsakoletne akcije. Le-ta je priložnost za druženje in srečevanje med mladimi, pa tudi za srečanje z drugimi zanimivimi ljudmi, ki jih zanima gorska narava.