Novice

09.08.2023

Zaprta Pokljuška soteska

Zaradi nedavnih neurij je pot v Pokljuški soteski poškodovana, obstaja velika možnost padajočega drevja in skal!

31.07.2023

Čestitke ob svetovnem dnevu naravovarstvenih nadzornikov

Danes je svetovni dan naravovarstvenih nadzornikov. Za 840 kvadratnih kilometrov, kolikor meri območje Triglavskega narodnega parka, v zadnjih letih skrbi okoli 20 naravovarstvenih nadzornikov. Ob njihovem prazniku opozarjamo na pomembnost in nepogrešljivost njihovega dela.

28.07.2023

Mladi nadzorniki so se vrnili s tabora

Doživetja, spoznavanje Triglavskega narodnega parka in njegovih ljudi ter tkanje novih vezi so le nekatere podrobnosti z letošnjega tabora Mladih nadzornikov, ki je potekal na Planini pri jezeru.

26.07.2023

Kako so si včasih pomagali z botanično pestrostjo Triglavskega narodnega parka?

Ob spremenljivih vremenskih razmerah in po obdobju zaporednih ujm, ki so onemogočile marsikateri pohod po Triglavskem narodnem parku, izpostavljamo botanično pestrost tega območja, ki jo je v teh dneh varno pobliže spoznavati.

24.07.2023

Košnja in zagotavljanje zelenega mulča (projekt LIFE FOR SEEDS)

Ekipa projekta LIFE FOR SEEDS, ki jo sestavljajo tudi sodelavci Javnega zavoda Triglavski narodni park, večino poletja preživlja na travnikih, saj je obnova travnikov v polnem teku. Tokrat opisujemo pridobivanje zelenega mulča in njegov pomen za obnovo travnikov.

20.07.2023

Obnova informacijske točke na Mrzlem studencu na Pokljuki

Javni zavod Triglavski narodni park obvešča, da bo od 24. julija 2023 potekala obnova informacijske točke na Mrzlem studencu na Pokljuki. V času trajanja del njegova uporaba ne bo mogoča.

22.05.2023

Otvoritvena slovesnost 17. Mednarodnega festivala alpskega cvetja

V Bohinju se je je začel 17. mednarodni festival alpskega cvetja, ki bo potekal od 19. maja do 4. junija letos. Posvečen je bogati in pestri slovenski naravi, lokalni tradiciji in vsem, ki prispevajo k ohranjanju narave in tradicionalne kulturne krajine.

14.03.2023

Uvodni sestanek pred obeleževanjem 100-letnice

Prihodnje leto bo za Triglavski narodni park, območje Julijskih Alp in slovensko naravovarstvo jubilejno, saj bomo obeleževali 100-letnico podpisa zakupne pogodbe za ustanovitev Alpskega varstvenega parka, predhodnika Triglavskega narodnega parka. Včeraj smo na uvodnem delovnem sestanku obeleževanje predstavili pomembnim deležnikom in jih povabili k snovanju skupnih akcij, komunikacije, dogodkov,… v prihodnem letu.