Nazaj na novice

Kmalu se bodo začela dela na cesti čez prelaz Vršič

30.08.2024
Kmalu se bodo začela dela na cesti čez prelaz Vršič
Septembra je predviden začetek rekonstrukcije regionalne ceste in ureditve parkirišč na vrhu prelaza Vršič. Vzpostavljene bodo tudi delne in popolne zapore ceste, sporočajo z Direkcija RS za infrastrukturo.

V času izvedbe gradbenih del, med 2. septembrom in 24. decembrom 2024, oziroma dokler bodo to dopuščale vremenske razmere, je predvidena vzpostavitev delnih zapor na odsekih državnih cest R1-206/1043 Ruska cesta (Erika – Vršič), od km 8,575 do km 8,948 in R1-206/1028 Vršič – Trenta, od km 0,000 do km 0,330. V času vzpostavitve delnih zapor bo promet mimo območja del potekal izmenično enosmerno s semaforskim usmerjanjem.

 

Občasne popolne zapore ceste

 

Med 16. septembrom in 24. decembrom 2024 so predvidene tudi občasne popolne zapore, vendar le med tednom, in sicer med 7.30 in 17. uro. Ure za vzpostavitev popolnih zapor se lahko glede na vremenske razmere tudi spremenijo. Ob koncih tedna vzpostavitev popolnih zapor ni predvidena.

 

O dnevih, ko bo popolna zapora, bo izvajalec del oziroma koncesionar sproti obveščal javnost preko sredstev obveščanja in obvestilnih tabel. Datumi popolnih zapor bodo objavljeni tudi na spletni strani www.promet.si. V času popolne zapore bo obvoz za vsa vozila na relaciji Kranjska Gora – Rateče – Italija – Predel – Bovec.

 

Potek prometa v času del

 

Dostop do Erjavčeve koče bo iz smeri Kranjske Gore možen ves čas izvajanja gradbenih del. Iz smeri Trente bo, v primeru, da bodo to dopuščale razmere na gradbišču, omogočen dostop do Tičarjevega doma.

 

Ker so na območju, kjer bodo potekala gradbena dela, velike površine, ki se uporabljajo za neurejeno parkiranje, bodo v času gradnje le-te (deloma oziroma v celoti) ustrezno zaprte. Parkiranje bo v vseh primerih omogočeno na površinah nižje ob cesti na obeh straneh prelaza.

 

Gradbena dela se bodo nadaljevala v prihodnjem letu (termin bo znan naknadno glede na vremenske razmere na prelazu).

 

Vir: Direkcija RS za infrastrukturo, promet.si in Občina Kranjska Gora