Obvestila

 • 10.08.2022

  S skupno čezmejno delovno akcijo urejali erozijska žarišča na Mangrtskem sedlu

  Obveščamo

  Ena izmed osrednjih aktivnosti na področju parkovne infrastrukture Triglavskega narodnega parka v letu 2022 je sanacija erozijskih žarišč in urejanje učne poti na Mangrtskem sedlu. K ugodnemu poteku del je danes pripomogla še čezmejna delovna akcija, ki so jo pripravili v Javnem zavodu Triglavski narodni park (JZ TNP) v sodelovanju z izvajalcem del in različnih organizacij z ene in druge strani meje na tem območju.

 • 03.08.2022

  13 novih nosilcev znaka kakovosti Triglavskega narodnega parka

  Obveščamo

  Obstoječim nosilcem znaka kakovosti Triglavskega narodnega parka se je pred kratkim pridružilo 13 novih. Po tem, ko so lani znak pridobile prve šole, sta ga letos prvi dve živi planini. Certifikat znaka kakovosti Triglavskega narodnega parka je brezplačen, pogoji za pridobitev pa so dostopni na spletni strani www.tnp-kakovost.si. 

 • 26.07.2022
 • 21.07.2022

  Zahvala belgijskim tabornikom - prostovoljcem za pomoč v Triglavskem narodnem parku in v Bohinju

  Obveščamo

  Belgijski taborniki podelitev certifikatov 3

  V zadnjih tednih smo na območju Triglavskega narodnega parka in občine Bohinj gostili številne prostovoljce, skupaj jih je bilo približno 150. Dve skupini prostovoljcev iz Belgije sta na pomoč pri urejanju okolice priskočili tudi v tem tednu. Ob zaključku njihovega prispevka k skupnosti in okolju smo se jim zahvalili in jim pred Centrom Triglavskega narodnega parka Bohinj v Stari Fužini podelili certifikate. Ti jih bodo spominjali na trenutke, preživete v Triglavskem narodnem parku in v Bohinju.

 • 20.07.2022
 • 17.07.2022

  V znamenju sodelovanja se zaključuje praznovanje pomembnih obletnic Triglavskega narodnega parka

  Obveščamo

  S sobotno slovesnostjo v Stari Fužini se je zaključilo praznovanje 40. obletnice zakonske ustanovitve Triglavskega narodnega parka in 60. obletnice zavarovanja Doline Triglavskih jezer, ki smo ju v Javnem zavodu Triglavski narodni park (JZ TNP) obeležili v lanskem letu. Govorniki na prireditvi so poudarili pomen obeh dogodkov tako za lokalno prebivalstvo kot za celotno državo in družbo. V bogatem kulturnem programu so nastopili Godba Bohinj in Prifarski muzikanti, otroci pa so pred tem uživali ob ogledu lutkovne predstave.

   

 • 14.07.2022
 • 13.07.2022

  Mlade nadzornike smo obiskali na taboru na Pokljuki

  Obveščamo

  Dvajset učencev Skupnosti šol Biosfernega območja Julijske Alpe, ki sodelujejo v programu Mladi nadzornik, se v teh dneh udeležuje poletnega tabora na Pokljuki, ki ga Javni zavod Triglavski narodni park (JZ TNP) organizira v okviru projekta VrH Julijcev – Izboljšanje stanja vrst in habitatnih tipov v Triglavskem narodnem parku. Pridružili smo se jim na planini Zajavornik, kjer so si ogledali, kako na Pokljuki izdelujejo sir.

 • 11.07.2022

  Te dni lahko na Pokljuki srečate mlade nadzornike

  Obveščamo

  Vroče poletne dni je najlepše preživljati v objemu pokljuških gozdov ter ob alpskih rekah in jezerih. V teh dneh pa boste na širšem območju Pokljuke lahko srečali prav posebno skupino mladih. To so učenci Skupnosti šol Biosfernega območja Julijske Alpe, ki sodelujejo v programu Mladi nadzornik in se udeležujejo poletnega tabora.

   

 • 08.07.2022