Novice

15.11.2023

Obisk predstavnikov ameriških veleposlaništev

Včeraj so nas obiskali predstavniki ameriških veleposlaništev v Sloveniji in na Madžarskem. Ogledali so si Infocenter Triglavska roža Bled, se z vodstvom in zaposlenimi v Javnem zavodu Triglavski narodni park (JZ TNP) pogovarjali o upravljanju s parkom in o mednarodnem sodelovanju ter se sprehodili po Bohinju.

10.11.2023

Po 12. seji sveta zavoda

Danes je na upravi Javnega zavoda Triglavski narodni park (JZ TNP) potekala 12. seja sveta zavoda. Člani sveta zavoda so obravnavali vse predvidene točke dnevnega reda. Najobsežnejša je bila Rebalans programa dela in finančnega načrta Javnega zavoda Triglavski narodni park za leto 2023, katerega so svetniki potrdili.

08.11.2023

Na londonski turistični borzi tudi o Julijskih Alpah

Na turistični borzi WTM London, ki se zaključuje danes, so na slovenski stojnici v okviru medijskega dneva potekali pogovori. Obiskovanje Julijskih Alp in pomen sožitja med zavarovano naravo in človekom je med drugim predstavil tudi direktor Javnega zavoda Triglavski narodni park (JZ TNP) dr. Tit Potočnik.

06.11.2023

O aktualnih razmerah v Triglavskem narodnem parku na enem mestu

Ker moč narave (poleg drugih dejavnikov) vse pogosteje vpliva tudi na prehodnost parkovnih poti, smo pripravili zavihek, na katerem so na enem mestu zbrana vsa obvestila in opozorila, povezana z aktualnimi razmerami na območju Triglavskega narodnega parka.

26.10.2023

Prihaja nov dokumentarni film o sožitju človeka in narave v Triglavskem narodnem parku

Izobraževalni naravoslovni dokumentarni film VrH Julijcev skozi oči ljudi, ki v Triglavskem narodnem parku živijo, delajo ali ga obiskujejo, predstavlja različne vidike ohranjanja bogastva narave edinega narodnega parka v Sloveniji. Film bo premierno predvajan na 1. programu TV Slovenija med jesenskimi šolskimi počitnicami in je tudi napoved leta 2024, ko v Sloveniji obeležujemo 100-letnico podpisa zakupne pogodbe za ustanovitev Alpskega varstvenega parka, predhodnika Triglavskega narodnega parka.

24.10.2023

9. forum Ekoregije Julijske Alpe - Listine za trajnostni turizem

V soboto, 21. oktobra, je v Logu pod Mangrtom potekal 9. forum Ekoregije Julijske Alpe – Listine za trajnostni turizem. Predstavniki Triglavskega narodnega parka in italijanskega Naravnega parka Julijsko predgorje so pregledali opravljeno delo in udeležencem med drugim predstavili predvidene dejavnosti v prihodnjem letu.

18.10.2023

Krožna pot v Pokljuški soteski je prehodna

Zaradi več vprašanj glede prehodnosti in odprtosti Pokljuške soteske za namen obiska te največje fosilne soteske v Sloveniji JZ TNP sporoča, da je krožna pot skozi Pokljuško sotesko prehodna in odprta za obisk, previdnost pri hoji pa je zaradi močne erozije vode ob avgustovskem deževju še vedno potrebna.

17.10.2023

Mladi nadzorniki na izletu v neznano

V soboto, 14. oktobra, smo se Mladi nadzorniki odpravili na izlet v neznano. Obiskali smo vrstnike iz Naravnega parka Julijsko Predgorje v Italiji.

16.10.2023

Obiskali so nas predstavniki Naravnega parka Julijsko predgorje

Po tem, ko smo lani zaposleni v Javnem zavodu Triglavski narodni park (JZ TNP) s strokovno ekskurzijo gostovali na njihovem območju, so nam kolegi iz Naravnega parka Julijsko pregorje iz sosednje Italije v petek, 13. oktobra, vrnili obisk.

13.10.2023

Po novo znanje v Narodni park Visoke Ture

Včeraj smo različne deležnike iz Biosfernega območja Julijske Alpe odpeljali na strokovno ekskurzijo v Narodni park Visoke Ture v sosednjo Avstrijo. Ogledali smo si kar nekaj primerov dobrih praks z različnih področij in stkali še tesnejše medsebojne vezi.

13.10.2023

S projektom VrH Julijcev do številnih novosti na Pokljuki

Le še nekaj mesecev nas loči do zaključka enega največjih projektov Javnega zavoda Triglavski narodni park, VrH Julijcev. Z njim je JZ TNP v letošnjem letu med drugim na Pokljuki obnovil informacijsko točko na prostem na Mrzlem studencu in del Pokljuške poti.

11.10.2023

Ob zaključku soteskarske sezone o izboljšavah za prihodnje leto

Javni zavod Triglavski narodni park (JZ TNP) je včeraj v Logu pod Mangartom organiziral delavnico za celovito upravljanje organiziranega in vodenega soteskanja v soteskah Fratarice in Predelice v Logu pod Mangartom.