Novice

01.07.2024

Danes mineva 100 let od ustanovitve Alpskega varstvenega parka

Na današnji dan pred stotimi leti je bil s podpisom pogodbe ustanovljen Alpski varstveni park, prvo zavarovano območje na slovenskem ozemlju, predhodnik Triglavskega narodnega parka.

19.06.2024

Začenja se obnova sidrišč za soteskanje v soteski Fratarica

Obveščamo vas, da se bo v naslednjih dneh začela obnova sidrišč v soteski Fratarica, ki so na voljo soteskarjem za izvajanje organiziranega soteskanja.

17.06.2024

Mladi nadzorniki Triglavskega narodnega parka urejali Soško pot

Učenci Skupnosti šol Biosfernega območja Julijske Alpe, ki so se pridružili programu Mladi nadzornik, so pred dobrim tednom opravili pomembno delo. Uredili so del Soške poti, ki je zdaj varnejša in prijetnejša za obiskovalce.

14.06.2024

Dve projekciji prvega slovenskega celovečernega filma V kraljestvu Zlatoroga

V okviru slovenskega predsedovanja Alpski konvenciji in obeleževanja 100-letnice ustanovitve Alpskega varstvenega parka sta potekali projekciji filma V kraljestvu Zlatoroga v Tolminu in v Kranjski Gori.

06.06.2024

Sprotno spremljanje obiska v Triglavskem narodnem parku

V Javnem zavodu Triglavski narodni park vse bolj sprotno lahko spremljamo obisk na območju parka, vpogled v sveže podatke o obisku oziroma prehodih pa so zdaj obiskovalcem in ostalim na voljo tudi na naši spletni strani.

31.05.2024

Z osrednjega dogodka obeleževanja 100-letnice v Trenti

Varstvo je obstoj, je bilo glavno sporočilo današnje osrednje prireditve obeleževanja 100-letnice podpisa zakupne pogodbe za ustanovitev Alpskega varstvenega parka, predhodnika Triglavskega narodnega parka, v Trenti.

24.05.2024

Sveže iz tiskarne – nove številke naših časopisov

Zajeten kupček aktualnega čtiva si v teh dneh lahko priskrbite, če boste obiskali katerega od naših informacijskih centrov (ali opravili nekaj klikov). Izšle so nove številke Sveta pod Triglavom, otroškega časopisa, časopisa za obiskovalce in posebnega časopisa ob Mednarodnem festivalu Alpskega cvetja.

21.05.2024

Srečanje s strokovnjaki za poti iz pobratenega NP Crater Lake (ZDA)

V Infocentru Triglavska roža Bled je danes potekalo srečanje s člani strokovne ekipe za vzdrževanje poti iz pobratenega Narodnega parka Crater Lake iz Združenih držav Amerike (ZDA), ki sanira pot skozi Pokljuško sotesko in Soško pot v Triglavskem narodnem parku.

16.05.2024

Strokovnjaki iz ZDA na delu v Pokljuški soteski in na Soški poti

V Triglavskem narodnem parku v teh dneh gostimo strokovno ekipo za vzdrževanje poti iz pobratenega Narodnega parka Crater Lake iz Združenih držav Amerike (ZDA). Njeni člani so se lotili sanacije poti skozi Pokljuško sotesko in Soške poti, ki sta bili poškodovani v lanski ujmah.

08.05.2024

S Kugyjevimi vsebinami odprli letošnjo sezono v Trenti

Bilo je živahno, poučno, polno obujanja spominov in veličastno, kot se za jubilejno leto in za večere, posvečene Juliusu Kugyju, spodobi. Tako smo v soboto, 27. aprila, odprli poletno sezono v Informacijskem središču TNP Dom Trenta.

24.04.2024

Zimske razmere v Triglavskem narodnem parku

Kljub koledarski pomladi je v teh dneh velik del Triglavskega narodnega parka pod snežno odejo. Pred obiskom ali načrtovano potjo preverite aktualne razmere na terenu.

15.04.2024

Srečanje naravovarstvenih nadzornikov v Trenti

V organizaciji Ministrstva za naravne vire in prostor (MNVP) so se prejšnji teden v Informacijsko izobraževanem centru TNP Dom Trenta zbrali naravovarstveni nadzorniki iz celotne Slovenije. Pogovorili so se o dobrih praksah in aktualnih izzivih.